Feng shui - Kancelarija kod kuće

     Kancelarije kod kuće predstavljaju izazov u feng shuiju. Kako kreirati produktivan radni prostor bez negativnog uticaja na Chi stana ili kuće?

 Ako imate dovoljno prostora idealno bi bilo da je kancelarija u posebnoj prostoriji, u odvojenom, mirnijem delu kuće tako da rad može biti neometan. Nameštaj se može odabrati prema ukusu ali se preporučuje kvadratnih i zaobljenih oblika da se stvori ravnoteža u sobi. Što se tiče materijala, poželjni su drvo i mekane tkanine koji stvaraju osećaj udobnosti i sigurnosti što podupire kreativan rad.
Čist uredan prostor sa dovoljno sunca i svežeg vazduha prema kineskom verovanju podržava misaoni proces. Mogu se dodati i slike planina, reka i jezera koje potiču kreativnost i motivaciju. Ako nije moguće nameniti prostoriju za rad kod kuće u svakom slučaju treba izbeći postavljanje radnog stola u spavaćoj sobi. Energije ta dva prostora ne treba mešati, kancelariji treba visoko energetski Chi dok spavaćoj sobi odgovara umirujuci Chi. Jedno od rešenja je odvajanje ugla dnevnog boravka za tu namenu. Odlično bi bilo ako je moguće podignuti zid, a kao alternative paravan, klizna vrata ili zavesa izmedju kancelarije i ostatka prostora da se energije ne mešaju i tako rezultiraju nepovoljnim Chi’jem.

Нема коментара:

Постави коментар