Feng shui – Kuhinje, sobe za sastanke, odmor i zajedničkih prostorija

Kuhinja treba biti čista i zadovoljavati sanitarne i sigurnosne standarde pa bi se trebao napraviti raspored čišćenja u doba gužve. Dobro dizajniran kuhinjski prostor ojačaće duh zajednišstva i pružiti osećaj vrednosti. Soba za obedovanje zaposlenih sa ugodnim pogledom pomoći će da se ono ponovo napuni energijom za poslepodnevni nastavak posla.










Feng shui - kancelarije za sastanke
Prostorije za sastanke postoje u rasponu od malog prostora  gde se može sastati dvoje ili više ljudi da bi raspravili odredjeni problem, do velikih dvorana za sastanke. Tamo gde se praktikuje tzv.’hot desking’, sastanci se odvijaju stojeći za čvrstim sjajnim stolovima postavljenim na visinu naslanjanja, tako da osoblju ne bude previše udobno i da se ubrza donošenje odluka.
Najbolji stolovi za sastanke u velikim dvoranama su ovalnog oblika. Okrugli stolovi su korisni za intenzivno bavljenje nalaženjem rešenja, dok su pravougaoni dobri za sastanke gde je na čelu direktor firme ili predsedavajući. Dvorane za sastanke trebaju biti dobro nameštene, a sedište direktora treba biti višlje od ostalih sa pogledom na celu prostoriju i zidom u pozadini. Na levo od njega treba smestiti zamenika direktora i druge bitne osobe.













Feng shui - Sobe za odmor
moleraj.blogspot.com
Sobe za odmor su prostorije gde se sastaju zaposleni, raspravljaju o poslu i tuže se na njega, a feng shui ovih soba je važan ako želimo da njihov stav bude pozitivan, iako se tam one bi trebali osećati previše ugodno jer će se sastanci odužiti.







Zajednički prostori
Zajedički prostori firme važni su ne samo za posetioce već i za moral osoblja i zaposlenih. Loše je za poslovanje ako se zajednički prostori zanemaruju, budući da radnik koji se oseća zadovoljnim i cenjenim bolje predstavlja firmu i sretniji je na poslu. Posledica će biti manje odsustva sa posla. Stanje kancelarije i radnog stola je važno ali jednako su važni i prostori za opustanje, odmor i toaleti.

Нема коментара:

Постави коментар