Feng shui – Materijali i biljke


Ljudska bica najbolje funkcionišu kada su u istom podrucju vibracija kao i Zemlja, žto je frekvencija od 8-12 Hz. Većina velikih zgrada imaju ili čelična postolja ili temelje od armiranog betona. Ovaj metal zajedno sa cevima i kanalima sistema klimatizacije može ometati Zemljine vibracije unutar zgrade što za posledicu može imati negativan uticaj na nas.
Materijali koji se obično upotrebljavaju u kancelarijama načinjeni su od industrijskih repromaterijala a ne od prirodnih. Čak su i zavese od pamuka obično impregnirane sredstvom koje ne podržava gorenje, ali u vazduh ispušta otrovne hemikalije. Takodjer postoji i pokazatelj rastućeg broja alergija na razne materijale.
Tamo gde imamo nadzor nad radnim prostorom, poželjno je upotrebljavati prirodne materijale ili ako to nije moguće u najmanju ruku osigurati da postoji dotok svežeg vazduha. Naučnici NASA-e koji su ispitivali kvalitet vazduha unutar svemirskih brodova su otkrili da su neke biljke korisne za odstranjivanje štetnih materija iz atmosfere. Evo spiska tih biljaka koje pročišćavaju vazduh :


Dracaena marginata

  
Musa cavedishii
Spatifilus
 Filadendron
Codiacum variegatum pictum
Diffenbachia Exotica compacta
Nephrolepis exaltata Bostoniensis
Syngonium podophyllum
Fikus

Нема коментара:

Постави коментар